ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un medic din Fălești va ajunge pe banca acuzaților pentru malpraxis

09:48 | 26.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Procuratura raionului Fălești a anunțat astăzi că a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanță cauza penală în privința unui medic obstetrician ginecolog, învinuit de încălcarea din neglijență a regulilor sau metodelor de acordare a asistenței medicale ce au cauzat decesul pacientului, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, inculpata, activând în calitate de medic obstretician-ginecolog al Secției obstretică și ginecologie a IMSP „Spitalul raional Fălești”, la data de 15 mai 2018, fiind la serviciu, aflându-se în sala de naștere, nu a determinat existența bazinului strâmtat al pacientei, ca urmare având loc o naștere obstructivă. Copilul s-a născut în stare gravă, iar peste câteva zile a decedat.

Învinuita pledează nevinovată.

Infracțiunea incriminată inculpatei se pedepsește cu închisoare de până la trei ani cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!