ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție dedicată copiilor va fi inaugurată la Moldexpo pe 1 iunie

12:12 | 26.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. În perioada 1-4 iunie, la Centrul internațional de expoziții Moldexpo se va desfăşura Expoziţia-festival internaţională de mărfuri şi servicii pentru copii şi viitoarele mame „KID’S EXPO”, ajunsă la cea de-a XII-a ediție, transmite MOLDPRES.

Expoziţia este un eveniment unic şi complex pentru copii şi părinţi prin programul amplu, care îmbină organic seminare de instruire și master-classuri, cu activități de agrement. În mod tradițional, aceasta include expoziţia propriu-zisă și un festival cu multă distracție pentru copii, inclusiv sărbătorirea Zilei Internaţionale a Copilului. Expoziția va fi organizată în pavilionul nr.2 și pe spaţiile exterioare ale Centrului Moldexpo.

Pe parcursul expoziţiei, animatori profesionişti vor organiza jocuri, show-uri și trucuri cu bule de săpun. Spațiile vor fi amenajate cu tobogane, diverse instalații de distracții pentru copii, terenuri de joacă, cinema și zona de înghețată. Componenta educativă presupune workshopuri și competiții de șah pentru copii, diverse jocuri interactive. Expoziția este însoțită de un program bogat de seminare şi servicii de consultanţă pentru viitoarele mămici și tinerii părinți.

Participanţii la eveniment vor prezenta haine şi accesorii pentru copii și femei însărcinate, produse alimentare și dietetice pentru copii, băuturi, dulciuri și înghețată, bunuri și servicii pentru îngrijirea nou-născuţilor, cosmetice şi produse de igienă pentru copii, jocuri și jucării, mobilier şi accesorii pentru camerele copiilor, lenjerie de pat, materiale pentru traininguri și dezvoltare, literatură pentru copii, materiale audio și video.

În fiecare zi a expoziției, vor evolua colective de copii din centre de creaţie, care vor prezenta programe de cântece, dansuri și scenete teatrale. Micii vizitatori vor putea participa la concursuri interesante, de genul „Starturi vesele”, organizate de Fundaţia caritabilă pentru copii „Clipa Siderală”. 

Expoziţia se va deschide joi, 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului și va dura până duminică, 4 iunie. Aceasta este organizată de Moldexpo, cu suportul oficial al Ministerului Educaţiei și Cercetării și al Ministerul Sănătăţii și cu sprijinul mai multor parteneri și sponsori privați.

Foto: Moldexpo

img23004263

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!