ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputatul Marina Tauber a rămas din nou fără imunitate parlamentară

14:47 | 26.05.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Deputatul Partidului Șor, Marina Tauber, a rămas astăzi fără imunitate parlamentară. Aleșii poporului au aprobat toate cele trei cereri ale Procurorului General interimar, Ion Munteanu. Cererile vizează infracțiuni legate de alegerile locale din Bălți, dar și organizarea unor proteste, comunică MOLDPRES.

Șeful interimar al Procuraturii Generale a citit pe rând toate cele trei cereri în plen, după care documentele au fost supuse votului. Toate cele trei demersuri au fost examinate în lipsa Marinei Tauber.

Conform sursei citate, deputatul este suspectat că a acceptat cu bună știință finanțarea campaniei electorale din partea unui grup criminal organizat condus de Ilan Șor, falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniilor electorale în perioada alegerilor locale pentru funcția de primar al municipiului Bălți din noiembrie 2021.

În timp ce deputații examinau solicitările șefului interimar de la procuratură, Marina Tauber era la Curtea de Apel Chișinău, unde se examina eliberarea ei din arest. Ea a venit cu mai mulți susținători, care au solicitat eliberarea acesteia.

În luna mai 2022, Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară. Aceasta a fost atunci suspectată că a participat în calitate de complice în spălarea banilor în proporții deosibit de mari în cadrul unui grup criminal organizat.

img23004274

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!