ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CET 1 Sursa 2 a fost pusă în funcțiune

11:55 | 30.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. Utilajul de generare Centrala Electrică cu Termoficare (CET) 2 Sursa 1 a fost retras în rezervă astăzi, începând cu ora 10.00, în corespundere cu graficul planificat. În aceste condiții, continuitatea producerii și alimentării cu energie termică pentru prepararea apei calde menajere este asigurată de CET 1 Sursa 2, transmite MOLDPRES. 

Termoelectrica a precizat că acțiunea este realizată în mod planificat, astfel încât consumatorii din peste 1600 de obiecte nu vor resimți procesul transferului.

„Scopul conectării Centralei Electrice este optimizarea consumului de combustibil, în legătură cu diminuarea sarcinii termice necesară pentru prepararea apei calde menajere în municipiul Chișinău”, a comunicat Termoelectrica.

La începutul lunii mai, Termoelectrica a început lucrările de pregătire pentru sezonul de încălzire 2023-2024, prin ample lucrări de mentenanță, reparație capitală și testare a rețelelor termice din municipiul Chișinău.

Foto: Termoelectrica

 

img23004349

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!