ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție de pictură a copiilor a fost vernisată la Biblioteca Națională

15:04 | 31.05.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. În contextul Zilei Internaționale a Copilului, circa 50 de elevi din diverse trepte de școlarizare (clasele a II-IX) cu profilul arte plastice de la liceele „Ion şi Doina Aldea-Teodorovici”, ”Liviu Deleanu” din Chișinău și Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Fălești și-au etalat astăzi lucrările în cadrul expoziției de artă plastică cu genericul ”Loc de joacă pentru visul meu”, care a fost vernisată la Biblioteca Națională, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul adjunct al Liceului Teoretic ”Ion și Doina Aldea –Teodorovici”, Lily Prisăcaru, inițiatoarea proiectului, a menționat că evenimentul se află la cea de-a XVIII-a ediție, iar expoziția cuprinde 52 de lucrări de grafică, pictură și artă decorativă. ”Scopul acestei expoziții este de a promova valorile artistice a creației elevilor, oferindu-le posibilitatea de a-și manifesta talentul și aptitudinile artistice. Acest proiect, pe care l-am inițiat cu mulți ani în urmă, este realizat împreună cu sculptorul Valentin Vârtosu și profesorul de arte plastice Mihai Prisăcaru”, a precizat Lily Prisăcaru.

La rândul său, sculptorul Valentin Vârtosu, profesor la Liceul Teoretic „Ion şi Doina Aldea-Teodorovici”,  a afirmat că expoziția a devenit tradițională. ”În Sala de artă a Bibliotecii Naționale și-au expus lucrările artiști plastici consacrați și este o bucurie pentru noi să venim aici cu lucrările elevilor noștri, expoziția fiind pentru ei o platformă de afirmare. Prin simplitatea interpretării, caracteristicile individuale și viziunea artistică inedită, viitorii artiști plastici vor satisface așteptările celor mai rafinați iubitori de artă”, a subliniat Valentin Vârtosu.

Potrivit criticului de artă Victoria Rocaciuc, această expoziție se remarcă prin profesionalismul pedagogilor și talentul elevilor. ”Se vede aici foarte bine influența cugetului, comunicarea dintre elevi și profesori. Lucrările sunt în mare parte organizate foarte bine. În plan compozițional se vede o organizare plastică, tonală și coloristică”, a specificat Victoria Rocaciuc. 

Prima ediție a expoziției ”Loc de joacă pentru visul meu” a avut loc în 2002, la Casa Limbii Române ”Nichita Stănescu”. Expoziția va fi deschisă până la 20 august.

img23004401

img23004401

img23004401

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!