ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Josep Borell: Republica Moldova trebuie să continue reformele

10:44 | 01.06.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Perspectiva de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană există, iar voința europeană a oamenilor și calea europeană este foarte clară. În continuare, țara noastră trebuie să implementeze mai multe reforme necesare. Declarația a fost făcută astăzi la Chișinău de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borell, înainte de Summitul Comunității Politice Europene, transmite MOLDPRES.

„Trebuie să lucrăm la trei lucruri. Să conectăm mai bine oamenii din această comunitate politică, să stabilizăm continentul nostru și să asigurăm securitatea. Stabilitate, securitate și conectivitate sunt cele trei cuvinte cheie ale acestei reuniuni din perspectiva construirii unui cadru comun de politici pentru UE”, a declarat Josep Borell.

Oficialul s-a referit și la situația din regiunea transnistreană. „Republica Moldova decide în mod independent ce se întâmplă cu regiunea transnistreană. Ciprul a devenit membru al UE având o problemă teritorială. Moldova la fel poate să facă acest lucru”, a conchis Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate.

Delegațiile participante la Summitul CPE continuă să sosească la Castel Mimi de la Bulboaca. 

img23004435

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!