ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO: Centrul orașului Chișinău – pustiu în ziua Summitului CPE

14:40 | 01.06.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Centrul orașului Chișinău este practic pustiu astăzi, în timp ce la Bulboaca se desfășoară Summitul Comunității Politice Europene (CPE). Angajații din sectorul public au zi liberă, iar la datorie sunt doar polițiștii, medicii și pompierii, care sunt pregătiți să intervină în caz de necesitate. Mai multe imagini din centrul capitalei au fost surprinse astăzi de fotoreporterul MOLDPRES.

Toată forfota orașului s-a mutat astăzi în localitatea Bulboaca, care a devenit pentru o zi „centrul Europei”. Aici are loc Summitul CPE care reunește circa 50 de șefi de state, prim-miniștri și înalți oficiali europeni.

Pe străzile din centrul Chișinăului pot fi zăriți doar câțiva trecători. Autoritățile au recomandat oamenilor să evite deplasările prin oraș în această zi și să pornească la drum doar în caz de strictă necesitate. Pentru a facilita circulația, oamenii legii au propus rute alternative de deplasare, astfel încât viața cotidiană a capitalei să fie cât mai puțin afectată.

Restricțiile de circulație au fost impuse în după-amiaza zilei de ieri și sunt valabile pe tot parcursul zilei de astăzi. Măsurile de securitate sunt instalate gradual și au un nivel sporit de flexibilitate, astfel încât inconveniențele să fie cât mai reduse pentru cetățeni. Cetățenii au fost îndemnați să se conformeze cerințelor forțelor de ordine, să respecte semnele agenților de poliție, regulile în trafic, precum și să parcheze regulamentar.

După ce toate delegațiile oficiale au ajuns la Bulboaca, autoritățile au anunțat ridicarea limitărilor de circulație pentru o scurtă perioadă de timp, urmând ca acestea să fie reinstalate gradual, odată cu finalizarea Summitului. Potrivit autorităților, unele delegații vor părăsi Republica Moldova astăzi, iar o parte din oficiali va rămâne în țară pentru a participa la întrevederile bilaterale de mâine.

Majoritatea oamenilor întâlniți pe stradă salută organizarea Summitului CPE în țara noastră și afirmă că nu sunt deranjați de restricții, întrucât acestea durează doar o zi, în timp ce beneficiile reuniunii pentru țara noastră sunt multiple.

Republica Moldova găzduiește astăzi cel mai important eveniment politic din istoria sa – Summitul CPE, care întrunește circa 50 de șefi de state, prim-miniștri și înalți oficiali europeni.

img23004451

img23004451

img23004451

img23004451

img23004451

img23004451

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!