ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au anunțat Cod galben de pericol de incendiu

12:44 | 06.06.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat Cod galben de pericol de incendiu, valabil în zonele nord și centru ale țării, informează MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în perioada 7-13 iunie, în aceste zone se va menține pericolul excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a subliniat că, în contextul emiterii avertizării, populaţia este îndemnată să evite utilizarea focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când acestea sunt situate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu.

„Trebuie să fie atenți și cei care aleg să meargă la picnic. Să fie prudenți la utilizarea focului deschis şi să nu arunce la întâmplare ţigările aprinse, pentru a nu provoca un eventual incendiu. Înainte de a pleca, să se asigure că rugurile sunt stinse cu apă şi acoperite cu pământ”, a menționat Liliana Pușcașu.

În următoarele zile, sunt prognozate valori termice de până la 26 de grade Celsius, ziua, și până la 14 grade Celsius pe timp de noapte.

Foto simbol 

img23004557

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!