ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean a discutat cu reprezentanții Asociației „Forța Fermierilor”

16:59 | 06.06.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. Măsurile luate de Guvern în susținerea ramurii agricole și soluțiile identificate pentru înlăturarea impedimentelor existente în dezvoltarea sectorului au fost discutate astăzi, la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu reprezentanții Asociației „Forța Fermierilor”. La discuții a participat și vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Șeful Cabinetului de miniștri a menționat că, pentru a sprijini agricultorii afectați de criza economică regională, Guvernul a alocat suplimentar peste 533 de milioane de lei, dintre care 433 de milioane de lei vor fi distribuite prin intermediul Mecanismului de restituire a TVA, iar alte 100 de milioane de lei vor fi repartizate pentru subvenționarea pierderilor înregistrate în urma creșterii prețurilor la motorină și fertilizanți.

„An de an, Guvernul crește volumul subvențiilor acordate fermierilor din Moldova. Guvernul va sprijini în continuare ramura agricolă și fermierii din țara noastră și va rezolva gradual problemele acumulate. Este important să menținem un dialog constructiv, în vederea creării unui mediu propice pentru dezvoltarea sectorului agricol. Negocierea unui echilibru între interesele tuturor cetățenilor este un proces complex, iar capacitatea de a discuta și de a face revendicări clare și rezonabile este foarte importantă”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean. 

De asemenea, șeful Executivului a menționat că, recent, Guvernul a majorat cu 75 de unități numărul angajaților Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), astfel încât să fie create toate premisele necesare pentru accelerarea procesării cererilor de debursare a subvențiilor. Potrivit prognozelor, până la 1 august curent, Guvernul va reuși să proceseze și să inițieze procesul de distribuire a 9 milioane lei în cadrul programelor de sprijin prin intermediul AIPA.

Foto: Guvern

img23004564

img23004564

img23004564

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!