ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va transmite un lot de asistență umanitară în Ucraina, grav afectată de inundații

18:25 | 09.06.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 iun. /MOLDPRES/. Un lot de asistență internațională umanitară în valoare de 4,2 milioane de lei va fi acordat Ucrainei, pentru gestionarea consecințelor ecologice și umanitare, provocate de distrugerea barajului de la Nova Kahovka. Decizia a fost aprobată la ședința de astăzi a Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de prim-ministrul Dorin Recean, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Lotul de asistență include stații de pompare a apei, bărci gonflabile, produse alimentare, precum și echipamente necesare pentru înlăturarea consecințelor inundațiilor. Bunurile vor fi oferite din rezervele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și ale Agenției Rezerve Materiale.

Conform datelor oficiale oferite de autoritățile ucrainene, în urma distrugerii barajului de la Nova Kahovka, au fost inundate peste 2600 de case, iar circa 1700 de persoane au fost evacuate din regiunea afectată.

Foto: telegram 

img23004659

img23004659

img23004659

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!