ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Academia „Ștefan cel Mare” a MAI va beneficia de un poligon de tragere multifuncțional

15:50 | 29.06.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 29 iun. /MOLDPRES/. Academia „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne va beneficia de un poligon de tragere multifuncțional, transmite MOLDPRES. 

Potrivit MAI, negocierile cu partenerii de dezvoltare înainte de lansarea unui proiect de modernizare a poligonului sunt pe ultima sută de metri. „Pentru viitorii polițiști este foarte important să-și dezvolte capacitățile de reacție promptă și de luare a deciziilor corecte în raport cu aplicarea armei de foc, pentru siguranța proprie, a colegilor și a cetățenilor. Studenții vor putea exersa multiple scenarii de reacție în diverse situații prin care trec în teren, de la cazurile de violență în familie, la operațiuni ample de reținere a infractorilor înarmați”, se menționează într-un comunicat al MAI.

TIR-ul multifuncțional va fi destinat atât instruirii tinerilor ofițeri și subofițeri ai Academiei, cât și pentru antrenamentele celor din subdiviziunile specializate, fiind dotat cu toate condițiile necesare pentru instruirea teoretică și practică a angajaților sistemului afacerilor interne.

Proiectul prevede renovarea și dotarea unei săli pentru antrenamente de tragere din toate tipurile de arme pe care urmează să le folosească viitorii angajați ai MAI în timpul serviciului.

Conform MAI, memorandumul dintre instituție și partenerii de dezvoltare - Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Moldova și Secția INL a Ambasadei SUA la Chișinău, va fi semnat până la 1 septembrie curent.

Foto: MAI

img23005201

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!