ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean, la Sesiunea plenară a Comitetului Economic și Social European

18:42 | 12.07.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Rolul societății civile în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, precum și măsurile de sporire a cooperării statelor candidate cu țările membre ale UE au fost discutate astăzi, în cadrul Sesiunii plenare a Comitetului Economic și Social European (CESE), desfășurate în format hibrid, cu participarea prim-ministrului Dorin Recean, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În cadrul intervenției sale, prim-ministrul Dorin Recean a subliniat că realizarea obiectivului strategic de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană este o sarcină comună a autorităților, cetățenilor și societății civile. Totodată, șeful Guvernului a vorbit despre progresul înregistrat în procesul de implementare a celor nouă recomandări ale Comisiei Europene și a reiterat hotărârea fermă a Executivului de a continua reformele în beneficiul cetățenilor.

„Tratăm statutul de țară candidată pentru aderare la UE cu o mare responsabilitate. În acest proces, este esențială cooperarea tuturor membrilor societății. Totodată, pe lângă agenda ambițioasă de reforme, am stabilit un plan național „Moldova Europeană”, în care am identificat 20 de acțiuni prioritare pentru dezvoltarea Republicii Moldova”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

În cursul evenimentului, noul președinte al CESE, Oliver Röpke, a prezentat inițiativa de desemnare a unor membri onorifici pentru extindere în cadrul societății civile a țărilor candidate la UE, inclusiv din Moldova, care vor participa în activitatea sistematică  a Comitetului. 

Foto: Guvern

img23005567

img23005567

img23005567

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!