ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei comune din raionul Floreşti au fost asigurate cu apă potabilă din râul Nistru

11:28 | 13.07.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Apa potabilă din râul Nistru a ajuns în comunele Iliciovca, Sevirova, Trifănești  și Izvoare din raionul Florești. Din această lună, beneficiază de noul sistem de alimentare cu apă și sanitație 22 de instituții publice, 52 de agenți economici și circa 6000 de locuitori din aceste localități rurale, transmite MOLDPRES cu referire la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

Lucrările de construcție-montaj pentru conectarea acestor localități rurale la apeductul magistral Soroca-Bălți au fost executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de ADR Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Potrivit Mariei Prisacari, director ADR Nord, acesta este un proiect vital pentru șase sate care fac parte din comunele amintite. „Este o continuare logică a unui proiect similar pe care l-am implementat anterior din surse naționale, dar și cu suportul Elveției. În Programul Operațional Regional Nord pentru perioada 2022-2024, extinderea și îmbunătățirea infrastructurii de apă este o direcție prioritară prin care ne propunem să sporim coeziunea teritorială”, a estimat șefa ADR Nord.

În urma realizării proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca 2”, au fost construite 16,8 km de rețele de apeduct magistrale, 53,1 km de rețele de apeduct interne, 7 castele de apă, 1 stație de pompare a apei potabile. Valoarea proiectului constituie 35,9 milioane de lei (circa 1,8 mln de euro), alocate din sursele FNDRL. Contribuției Consiliului Raional Florești reprezintă zece la sută din suma alocată din FNDRL.

Foto: ADR Nord

img23005578

img23005578

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!