ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAI a fost solicitat de Tiraspol să ajute în anchetarea cazului omorului lui Oleg Horjan

15:22 | 21.07.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Aşa-numitul minister de interne al autoproclamatei rmn a solicitat astăzi ajutor de la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova în anchetarea cazului privind omorul activistului civic din regiunea transnistreană, Oleg Horjan, transmite MOLDPRES.

Acest fapt a fost anticipat pe 18 iulie, când şeful Delegației Uniunii Europene în R. Moldova, Jānis Mažeiks, a avut, la Tiraspol, o întrevedere cu liderul autoproclamatei rmn, Vadim Krasnoselski, în cadrul căreia a fost informat asupra cazului de deces violent al liderului opoziţiei din regiunea transnistreană, Oleg Horjan.

Potrivit lui Krasnoselski, pe acest caz a fost deschis un dosar penal, la articolul ce prevede omor. „Cazul lui Oleg Horjan este sub controlul meu personal. Sunt examinate toate versiunile, or, pentru moment pot fi făcute unele deducții despre această crimă. Vom descoperi infracţiunea, vom identifica şi numi făptaşii. În caz de necesitate, vom apela la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova”, a estimat atunci pretinsul preşedinte de la Tiraspol.

Săptămâna viitoare, vor fi organizate şi audieri parlamentare în cazul decesului liderului comuniștilor din regiunea transnistreană, Oleg Horjan. La audieri vor fi invitate instituțiile de resort pentru a examina toate circumstanțele cauzei și măsurile întreprinse de autoritățile Republicii Moldova.

Liderul comuniștilor din regiunea transnistreană, Oleg Horjan, anterior deținut ilegal de așa-numitele autorități de la Tiraspol, pe 17 iulie a fost depistat împușcat în propria locuință dintr-o localitate din apropierea Tiraspolului.

Foto simbol

img23005835

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!