ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul este alături de oameni: 74 de localități afectate de intemperie vor primi ajutor

11:14 | 28.07.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Guvernul acordă ajutoare materiale celor 74 de localități din 6 raioane ale țării care au fost afectate de intemperiile înregistrate în perioada 25-26 iulie. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale și aprobată în ședința Cabinetului de miniștri, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

Astfel, din rezervele de stat vor fi oferite bunuri sub formă de materiale de construcții -  64 677 de foi ondulate de ardezie pentru acoperiș, dar și 493,2 m3 de cherestea, în valoare totală de 16 317,8 mii lei. 

„Solicit autorităților locale să se mobilizeze și să dea dovadă de responsabilitate pentru a efectua cât mai curând toate lucrările de reparație și a înlătura daunele”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Materialele, eliberate de la Agenția Rezerve Materiale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, vor fi distribuite autorităților publice locale din raioanele Edineț, Soroca, Râșcani, Dondușeni, Drochia și Hâncești, în vederea efectuării lucrărilor de reparație și de construcție a caselor de locuit, clădirilor administrative și culturale, care au fost afectate de ploile torențiale și rafalele de vânt puternice. 

De gestionarea loturilor cu ajutoare materiale acordate localităților din nordul și centrul țării, afectate de condițiile meteorologice nefavorabile, se va ocupa, chiar începând de astăzi, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Foto: Guvern

img23006016

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!