ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile au pregătit mai multe acțiuni cu ocazia Sărbătorii Naționale ”Limba noastră cea română”

09:16 | 31.08.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 aug. /MOLDPRES/. Mai multe acțiuni culturale cu prilejul celei de-a 34-a ediții a Sărbătorii Naționale ”Limba noastră cea română” se desfășoară astăzi la Chișinău și în alte localități ale țării, transmite MOLDPRES.

Programul de activităţi festive a demarat cu depuneri de flori la monumentul poetului Mihai Eminescu, din scuarul Teatrului Național „Mihai Eminescu” și pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan ce Mare și Sfânt”.

La ora 9.30, în Scuarul Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, va începe Marea Dictare Naţională, organizată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Ulterior, la ora 16:00, pe strada pietonală „Eugen Doga” va avea loc programul de lectură publică pentru copii „Cărțile prind viață”, urmat de un concurs de recitare a poeziilor, dedicat copiilor din clasele primare.

La ora 19:00, va avea loc spectacolul muzical „În aceeași limbă”, unde vor evolua mai mulți artiști consacrați.  Festivitatea dedicată Sărbătorii „Limba Noastră cea Română” va culmina cu un recital susținut de Cristofor Aldea Teodorovici Orchestra.

Tot astăzi, vor avea loc mai multe expoziţii tematice, cenacluri, reuniuni literar-ştiinţifice, cu agende ce ţin de locul şi rolul limbii române.

img23006854

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!