ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

40 km de drum din nord-estul țării intră în reparație

13:27 | 08.09.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. O companie din Turcia și una din Republica Moldova vor participa la proiectul de reabilitare a drumului Codrul Nou – Soroca – Unguri – frontiera cu Ucraina. Tronsonul de drum supus reabilitării are o lungime de aproximativ 40 km, transmite MOLDPRES.

La evenimentul de lansare a lucrărilor a participat președintele Maia Sandu, care a subliniat rolul esențial al acestui proiect în dezvoltarea economică a Moldovei.

Potrivit Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” /ASD/, principalele lucrări prevăzute în cadrul proiectului includ: reabilitarea carosabilului existent, inclusiv lărgiri (o bandă suplimentară pentru camioane grele); amenajarea acceselor laterale și a unui sens giratoriu; construcția unui zid de sprijin și a sistemelor de drenaj; amenajarea liniilor electrice, cablurilor de comunicații subterane și a canalizării; implementarea măsurilor de sporire a siguranței rutiere, și altele.

Supervizarea execuției lucrărilor și asigurarea respectării standardelor și calității impuse vor fi gestionate de către o companie din Italia.

Cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, acest proiect va îmbunătăți accesibilitatea către regiunea Soroca și frontiera cu Ucraina, dar și infrastructura rutieră din Republica Moldova, contribuind la dezvoltarea economică în regiune, anunță ASD.

Foto: ASD

img23007055

img23007055

img23007055

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!