ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sportivii moldoveni au cucerit 11 medalii la Campionatele Mondiale de lupte pe plajă

14:17 | 11.09.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Sportivii din Republica Moldova au obținut 11 medalii la Campionatele Mondiale de lupte pe plajă, care au avut loc în perioada 8-10 septembrie, în orașul Constanța, România. Sportivii noștri au cucerit cinci medalii de aur, trei medalii de argint și trei de bronz, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC), campioni mondiali la lupte pe plajă, rezervat sportivilor sub 20 de ani au devenit Pavel Graur, Eugen Mihalcean, Nicolae Stratulat și Luciana Beda.

Tot la această categorie de vârstă, alți doi reprezentanți ai țării noastre - Ion Marcu și Ion Berghi - au ocupat locul II.

Alexandru Borș, împreună cu Ion Laurențiu Marcu, au urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere. 

La categoria de vârstă sub 17 ani, țara noastră a intrat în posesia titlului mondial prin Alexandru Borș. Ion Tofan și Vlad Erhan au ocupat locul II și respectiv III.

Astfel, Republica Moldova s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe medalii la categoria de vârstă sub 20 de ani.

Foto: MEC

img23007106

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!