ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a discutat cu șeful Misiunii de parteneriat a Uniunii Europene în R. Moldova (MPUE), Cosmin Dinescu

21:20 | 11.09.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat cu șeful Misiunii de parteneriat a Uniunii Europene în R. Moldova, Cosmin Dinescu, despre realizările misiunii în primele 100 de zile de la lansarea acesteia, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

În cadrul întrevederii, șefa statului a subliniat că lansarea Misiunii în țara noastră denotă o mai bună cooperare cu UE pe dimensiunea de securitate. Președintele a mulțumit echipei MPUE pentru activitatea desfășurată în aceste luni. 

La sfârșitul lunii aprilie, curent, Consiliul Uniunii Europene a instituit o misiune civilă sub egida Politicii de Securitate și Apărare Comună - Misiunea de Parteneriat a Uniunii Europene în Republica Moldova. Scopul Misiunii este să contribuie la consolidarea instituțiilor noastre ca să gestioneze mai bine crizele și să-și crească reziliența față de amenințările hibride. 

Foto: Președinție

 

img23007116

img23007116

img23007116

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!