ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Încasările la impozitul pe venit de la persoanele ce dau în locațiune imobile au crescut cu peste 40%

12:04 | 14.09.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile au crescut cu 40,5% în opt luni ale anului 2023, comparativ cu perioada similară a anului 2022 și au constituit 35,6 milioane de lei (1,78 mln de euro), transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat (SFS), în perioada ianuarie - august curent, au fost înregistrate 15 792 de contracte de dare în locațiune a bunurilor imobile, sau cu 26% mai multe decât în perioada similară a anului 2022.

Urmare a acțiunilor de conformare voluntară și informare, în opt luni ale anului curent au fost identificate 1 636 de persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile. De asemenea, au fost efectuate controale la 299 de persoane fizice, fiind calculate suplimentar la buget plăți de bază în sumă de 839,3 mii de lei, majorare de întârziere în sumă de 87,4 mii lei și aplicată amendă în mărime de 27,6 mii de lei.

SFS reamintește persoanelor fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător și care transmit în posesie și/sau în folosință proprietate imobiliară altor persoane fizice, inclusiv prin utilizarea platformelor Booking, Airbnb și altele, despre necesitatea onorării obligațiunilor fiscale aferent veniturilor obținute. 

Foto simbol 

img23007200

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!