ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău se va desfășura Festivalul pomușoarelor și mierii

14:58 | 14.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Un număr de 12 producători și 23 apicultori își vor prezenta produsele apicole la Festivalul pomușoarelor și mierii, organizat în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” pe 15-16 septembrie, transmite MOLDPRES.

În cadrul evenimentului va fi organizat un master-class de către studenta Universității Tehnice, Bajerean Nicolina, de pregătire a brioșelor vegetariene, dar și o sesiune de discuție susținută de nutriționiști despre beneficiile consumului de pomușoare și miere.

Directorul executiv al Asociației Naționale a Apicultorilor din Republica Moldova, Ion Maxim, a afirmat că vizitatorii vor putea procura la festival mai multe tipuri de miere, începând cu mierea polifloră și până la miere de levănțică și coriandru.

În același timp, președintele Asociației „Pomușoarele Moldovei”, Ana Ganenco, susține că în cadrul ediției curente vor fi expuse mai multe tipuri de pomușoare de sezon, cum ar fi goji și afine. Toate fructele moi vor fi oferite comercializării cu degustații, cumpărătorii vor putea procura pomușoare direct de la fermieri, la un preț de sinecost, fără taxe intermediare.

Festivalul pomușoarelor și mierii de albine este la a treia ediție și este organizat de AO „Pomușoarele Moldovei” și AO „Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova”, în parteneriat cu Pretura sectorului Buiucani, Primăria mun. Chișinău și cu suportul Proiectului de Competitivitate și Reziliență Rurală (USAID), cu scopul de a susține producătorii locali. 

Foto: stiri.md

img23007213

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!