ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean: „Obiectivul nostru este să modernizăm Armata Națională la standardele NATO”

17:29 | 14.09.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Susținerea parcursului nostru european, modernizarea sectorului de apărare, situația de securitate regională și dinamizarea programelor de parteneriat cu NATO au fost subiectele principale discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu secretarul general adjunct al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Mircea Geoană, aflat la Chișinău, în perioada 13 - 15 septembrie, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În discuții, șeful Executivului a reiterat că una dintre prioritățile Guvernului este modernizarea armatei naționale și fortificarea capacităților de apărare și reziliență a țării. În acest sens, prim-ministrul Dorin Recean a exprimat angajamentul țării noastre de a dinamiza programele de interoperabilitate cu NATO și țările membre ale organizației.

„Războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei a schimbat percepția securității în Europa și în întreaga lume. Obiectivul nostru este să avem o armată la standardele NATO, de aceea suntem hotărâți să întărim parteneriatul strategic pe care îl avem, atât în domeniul modernizării sectorului de securitate, cât și în cel de comunicare strategică și combatere a dezinformării”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean. 

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a reconfirmat sprijinul ferm pentru eforturile țării noastre de modernizare a armatei, dar și de implementare a reformelor în calea de aderare la Uniunea Europeană.

„Republica Moldova aparține democrațiilor europene și singura cale care va aduce prosperitate cetățenilor moldoveni este să fiți parte a familiei țărilor europene. Neutralitatea nu înseamnă că nu trebuie să ai o armată performantă. Lucrăm împreună cu partenerii noştri din Republica Moldova pentru a avea armată, structuri de securitate naţionale compatibile cu noi, performante și motivate”, a declarat oficialul NATO. 

În urma întrevederii de la Casa Guvernului, oficialii au susținut o conferință comună de presă, care poate fi urmărită pe pagina de facebook a Guvernului. 

Foto: Guvern

img23007216

img23007216

img23007216

img23007216

img23007216

img23007216

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!