ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

11 ucraineni ajutați să traverseze ilegal frontiera, în schimbul a 40 mii de euro

12:44 | 18.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 18 sep. /MOLDPRES/. Angajații Poliției de Frontieră au depistat 11 bărbați ucraineni care au ajuns în mod clandestin în țara noastră din Ucraina. Unul dintre străini este suspectat că ar fi fost călăuză, iar organizatorii urmau să primească peste 40 mii de euro, informează MOLDPRES.

Astfel, cu ajutorul dispozitivelor de vedere nocturnă, patrula mobilă a surprins pe direcția localităților Basarabeasca - Serpneovoe mai multe persoane. Polițiștii au monitorizat acțiunile acestora în timp ce traversau ilegal hotarul moldo-ucrainean, fiind depistați și identificați 11 bărbați din Ucraina. Unul dintre cetățeni, un bărbat de 24 ani, ar fi fost călăuză pentru conaționalii săi.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă pedeapsă penală. Totodată, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor, polițiștii de frontieră moldoveni cooperează cu grănicerii ucraineni, prin schimb de date și și activități operaționale comune.

Foto: Poliția de Frontieră

img23007285

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!