ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean: „Guvernarea oferă toate instrumentele necesare pentru ca oamenii onești și integri să asigure autocurățarea justiției”

15:00 | 19.09.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a participat la cea de-a 5-a ediție a Forumului „Reformarea Justiției și Combaterea Corupției”. La deschiderea evenimentului au fost prezenți ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Kent Logsdon, și șeful Delegației UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

În discursul său, premierul a declarat că reformarea justiției rămâne prioritatea de bază a echipei pe care o conduce, iar cetățenii cer dreptate de la Guvern, menționând că totuși nu Guvernul trebuie să facă dreptate, ci justiția, iar Guvernul pune la dispoziție toate instrumentele necesare pentru aceasta.

„În fiecare săptămână, merg în teritoriu. În discuțiile pe care le am, trei din cinci cetățeni reclamă nedreptatea din justiție. Și asta pentru că minoritatea coruptă continuă să aibă tupeu - nu discută și nu ascultă. În continuare avem criminali care merg liber pe stradă și avem oameni care comit infracțiuni minore, dar stau închiși 30 de zile. Trebuie să creăm un stat de drept și să revenim la normalitate. Nicio încercare de obstrucționare nu ne oprește din calea noastră de reformare a sistemului de justiţie. Guvernarea oferă toate instrumentele necesare pentru ca oamenii onești și integri din sistem să facă un pas înainte și să asigure autocurățarea justiției cu pași fermi. Eforturile noastre sunt concentrate pe asigurarea integrității și competenței în sistemul judiciar”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Evenimentul a adunat la masa de discuții principalii actori din sectorul justiției, politicieni, reprezentanți ai societății civile și partenerii de dezvoltare pentru a identifica direcțiile fezabile și eficiente de îmbunătățire a reformelor ce vizează justiția și lupta anticorupție. 

Forumul „Reformarea Justiției și Combaterea Corupției 2023” este organizat de Centrul de Resurse Juridice, în cooperare cu Guvernul Republicii Moldova. Evenimentul este susținut financiar de către Departamentul de Stat al SUA, prin intermediul Biroului Internațional pentru Justiție Penală și Aplicarea Legii al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Foto: Guvern

img23007319

img23007319

img23007319

img23007319

img23007319

img23007319

img23007319

img23007319

img23007319

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!