ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consolidarea coeziunii sociale a cetățenilor pe ambele maluri ale râului Nistru, discutată la Parlament

16:52 | 25.09.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 25 sep. /MOLDPRES/. Situația curentă din regiunea transnistreană și în mod special problematica asigurării drepturilor omului și securității în regiunea din stânga Nistrului au fost discutate astăzi de membrii Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

La discuții au participat șefa Oficiului ONU pentru Drepturile Omului în R. Moldova, Bea Ferenci, Reprezentanta UN Women în țara noastră, Dominika Stojanoska și consiliera pentru pace și dezvoltare al Oficiului Coordonatorului Rezident al ONU în Moldova, Kristin Jenssen. 

Șefa Oficiului ONU pentru Drepturile Omului în Republica Moldova, Bea Ferenci, a relatat oficialilor despre implementarea proiectului „Construirea păcii durabile și incluzive, consolidarea încrederii și a coeziunii sociale pe ambele maluri ale râului Nistru”. Proiectul are ca scop facilitarea unui mediu propice pentru îmbunătățirea relațiilor dintre comunități de pe ambele maluri ale râului Nistru, reducerea tensiunilor sociale, precum și îmbunătățirea integrării drepturilor omului și a egalității de gen în procesul de soluționare a conflictului transnistrean. 

Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, președintele Comisiei parlamentare speciale, a menționat că Organizația Națiunilor Unite, prin intermediul agențiilor sale, a avut și continuă să aibă o contribuție consistentă în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, prin multitudinea de proiecte pe care le implementează în R. Moldova. „Vă asigurăm de tot sprijinul și deschiderea noastră în eforturile comune de a facilita reglementarea conflictului transnistrean, într-o manieră pașnică”, a declarat Mihail Popșoi.

Comisia parlamentară specială de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova a fost constituită în noiembrie 2021 și are ca obiectiv monitorizarea și evaluarea situației privind politicile de reintegrare, precum și elaborarea propunerilor și recomandărilor care ar permite redobândirea încrederii și apropierea cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Foto: Parlament

img23007486

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!