ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

STISC: Întreprindem acțiunile necesare pentru protejarea infrastructurii cibernetice

10:30 | 26.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) confirmă înregistrarea atacului cibernetic de ieri asupra surselor de informare ale prestatorilor de servicii în domeniul energetic, precizând că nu este vorba de un atac cibernetic asupra infrastructurii energetice a țării, transmite MOLDPRES.

În prezent, tehnicienii întreprind acțiunile necesare pentru diminuarea impactului. 

Contactată de MOLDPRES, Ecaterina Staci-Grigorean, ofiţer de presă la STISC, a explicat că atacurile sunt zilnice, dar fără a afecta infrastructura guvernamentală și activitatea instituțiilor statului. "STISC întreprinde acțiunile necesare pentru protejarea infrastructurii din gestiune și asigurarea continuității activității. Colaborăm strâns cu alte instituții pentru a monitoriza situația”, a rezumat sursa citată.

Ieri, mai multe surse de informare (pagini oficiale pe reţele de socializare) ale prestatorilor de servicii în domeniul energetic au fost supuse unui atac cibernetic. În special este vorba de ÎS Moldelectrica, pe pagina căreia au fost publicate falsuri.

Foto simbol

img23007499

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!