ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

BCS a înaintat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Recean

10:54 | 05.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 5 oct. /MOLDPRES/. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a înaintat astăzi în Parlament o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Dorin Recean, comunică MOLDPRES.

În moțiunea citită în plen de deputatul Tatiana Cunețchi, deputații BCS se arată nemulțumiți de faptul că de mai mult de doi ani Republica Moldova se află în stare de urgență, iar economia și puterea de cumpărare a cetățenilor a scăzut, prețurile la cereale și fructe fiind mici fapt ce pune în dificultate fermierii.

Potrivit regulamentului Parlamentului, moțiunea de cenzură poate fi inițiată de cel puțin 26 deputați, iar dezbaterea acesteia va avea loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile de la depunere. Pentru a demite Executivul este nevoie de minimum 51 de voturi de care opoziția nu dispune.

img23007785

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!