ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAEIE: Cetățenii Republicii Moldova de pe teritoriul israelian nu au avut de suferit în urma războiului din Israel

13:44 | 09.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 9 oct. /MOLDPRES/. Cetățenii moldoveni care se află pe teritoriul israelian nu au avut de suferit în urma războiului din Israel. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing, susținut astăzi de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) în comun cu Ambasadorul Republicii Moldova în Israel, Alexandru Roitman, transmite MOLDPRES.

Potrivit MAEIE, vizele cetățenilor moldoveni au fost prelungite automat. În acest sens, Ambasada Republicii Moldova din Israel funcționează în regim alert, fiind prestate doar servicii consulare de urgență, cum ar fi emiterea documentelor de călătorie.

"Dacă va fi necesară evacuarea cetățenilor, ei vor fi evacuați, dar la momentul de față nu suntem la etapa respectivă", a declarat consilierul pentru comunicare al MAEIE, Igor Zaharov în cadrul briefingului. 

Totodată, cetățenii moldoveni care doresc să părăsească Israelul pot utiliza rutele disponibile care se îndreaptă spre Chișinău, București sau alte orașe din care pot călători mai ușor spre Republica Moldova.

Personale care se confruntă cu situații de urgență pot apela la numerele de telefon: +972-527-998-396 sau +972-527-789-772.

Potrivit ambasadorului, circa 13 mii de cetățeni moldoveni sunt stabiliți în Israel, dintre care 7 mii activează în domeniul construcțiilor.

img23007909

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!