ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii au ridicat o captură de marijuana de circa 3 mln de lei de lângă satul Mileștii Mici

10:14 | 24.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 oct. /MOLDPRES/. Oamenii legii au ridicat o captură de marijuana de circa 3 milioane de lei (aproximativ 150 mii de euro) în preajma satului Mileștii Mici, raionul Ialoveni. Polițiștii au reținut un bărbat, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, o parte din droguri a fost identificată într-o seră improvizată artizanal, într-o fâșie forestieră, de unde au fost ridicate peste o sută de plante de cânepă. În seră, plantele erau uscate și pregătite pentru ulterioara vânzare.

Totodată, o altă captură de marijuana, un butoi de plastic de 30 de litri, a fost găsit îngropat și acoperit cu frunze. Din interior, oamenii legii au ridicat sacoșe cu conținutul unei mase vegetale de culoare verde cu miros specific de marijuana, precum și sticle cu îngrășăminte pentru cultivarea plantelor de marijuana. De asemenea, a fost depistat și un butoi de 20 de litri, în interiorul căruia erau depozitate pliculețe destinate ambalării drogurilor.

Pe acest caz, o persoană a fost reținută în urma perchezițiilor desfășurate la domiciliul și automobilul acestuia, iar ulterior acesta a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul are vârsta de 45 de ani și anterior a ispășit o pedeapsă de șapte ani de închisoare, iar recent a ispășit alți doi ani de închisoare pentru trafic de droguri. Acum, Judecătoria Hâncești, sediul Ialoveni, examinează un alt dosar împotriva acestuia, trimis în judecată în februarie 2021, după o altă captură de droguri, pe care acesta le depozitase în butoaie îngropate în pământ pentru ulterioara punere în vânzare. Alte două persoane din dosarul în cauză și-au recunoscut vinovăția și deja își ispășesc pedeapsa cu închisoare.

img23008337

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!