ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

27 de medicamente noi vor apărea în farmaciile din țară

09:49 | 30.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 oct. /MOLDPRES/. Comisia Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a autorizat 56 de produse medicamentoase, dintre care 27 de medicamente noi, comunică MOLDPRES.

Potrivit AMDM, printre medicamentele noi se numără: Febuxostat – pentru tratamentul gutei, Asiglia – reduce valoarea glicemiei la pacienții adulți cu diabet zaharat tip 2.

Printre cele autorizate repetat, se regăsesc produse farmaceutice precum: Ziromin – antibiotic utilizat în tratamentul infecțiilor provocate de germeni sensibili la azitromicină, Chondroxid – pentru tratamentul și profilaxia afecțiunilor degenerativ-distrofice ale articulațiilor periferice şi coloanei vertebrale; osteoartritei coloanei vertebrale.

Totodată, Comisia Medicamentului a aprobat 464 de modificări post-autorizare pentru 151 de medicamente autorizate.

Foto simbol

img23008570

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!