ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Universitatea de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia va fi transformată într-o sucursală a Universității „Angel Kanchev” din Bulgaria

14:24 | 01.11.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/. Universitatea de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia va fi transformată într-o sucursală a Universității „Angel Kanchev” din Bulgaria. Inițierea negocierilor Acordului între Guvernul Republicii Moldova și cel al Bulgariei privind constituirea acesteia a fost decisă astăzi la ședința Executivului, transmite MOLDPRES.

Prin implementarea acestui acord, vor fi diversificate programele de studii și va crește calitatea acestora, iar absolvenții vor primi diplome de studii la specialități acreditate și recunoscute în Europa. Totodată, vor fi îmbunătățite condițiile de muncă pentru profesori, vor crește investițiile în baza tehnico-materială a universității și se va asigura procesul de internaționalizare și deschidere spre cooperare cu universități din spațiul european.

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a accentuat necesitatea unei instituții de învățământ superior în sudul țării care să ofere condiții europene și studii de calitate: „Implementarea acordului va influența pozitiv viața economică din Republica Moldova prin funcționarea în sudul țării a unei instituții de învățământ superior moderne, prin diversificarea serviciilor prestate de universitate tinerilor din localitate și, nu în ultimul rând, prin stimularea tinerilor de a studia și activa în Moldova”.

Universitatea de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia a fost înființată în anul 2004.

img23008675

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!