ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Administratorul unei rețele de restaurante, reținut pentru spălare de bani în sumă de 16 mln de lei

09:37 | 08.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Administratorul unei rețele de restaurante din Chișinău a fost reținut pentru spălare de bani în sumă de circa 16 mln de lei (aproximativ 800 mii de euro), informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, suma de bani ar fi provenit din neachitarea impozitelor la stat. Bărbatul reținut administra afacerea din umbră, prin interpuși, iar infracțiunea pentru care este investigat ar fi comis-o începând cu octombrie 2022.

Pe acest caz, oamenii legii au desfășurat șapte percheziții care au inclus localurile administrate de bănuit în diferite sectoare ale capitalei, precum și la domiciliul și automobilul acestuia. În urma descinderilor, au fost ridicate date și informații relevante urmăririi penale, printre care: acte contabile, purtătoare de informații de tip „flash”, inclusiv care ar conține evidența contabilă „neagră”, trei calculatoare de birou, un calculator portabil, înscrise de ciornă, telefoane mobile, precum și peste 90 mii de lei care ar proveni din sumele de bani care nu au fost achitate statului.

După reținerea bănuitului, procurorii urmează să cerceteze probele și să decidă asupra formulării învinuirii în privința bărbatului. În anul 2017, suspectul a ajuns pe banca acuzaților pentru evaziune fiscală de 11 mln de lei în privința aceleași rețele de restaurante. În 2020, la solicitarea inculpatului, Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a dispus desfășurarea unei expertize financiare pe dosar. Între timp, la solicitarea procurorilor, pe dosar au fost aplicate sechestre pe mai multe imobile locative și comerciale din municipiul Chișinău, inclusiv pe un automobil de lux.

img23008930

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!