ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățeanul străin care a părăsit ilegal aeroportul, a primit refuz de intrare în țară întrucât „nu a justificat scopul vizitei”

10:10 | 08.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Cetățeanul din Azerbaidjan, care a părăsit ilegal teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău, a primit refuz de a intra în Republica Moldova întrucât „nu a justificat scopul vizitei”, informează MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, pe 4 noiembrie, în cadrul controlului de stat al pasagerilor cursei aeriene „Istanbul – Chișinău”, polițiștii au identificat un cetățean al Republicii Azerbaidjan de 38 ani, care intenționa să tranziteze teritoriul național spre Ucraina.

„Ca urmare a verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că străinul nu justifică scopul intrării și au aplicat măsura de nepermitere a intrării în Republica Moldova și părăsirea teritoriului național către locul de îmbarcare sau într-un alt loc pe care străinul îl acceptă și unde este acceptat. Pe parcursul procedurilor efectuate de către polițiștii de frontieră, străinul a manifestat un comportament cooperant, fiindu-i comunicată inclusiv posibilitatea revenirii ulterioare în țara noastră, în cazul întrunirii condițiilor de intrare impuse străinilor la traversarea frontierei de stat”, a precizat Poliția de Frontieră.

Fiind în așteptarea cursei aeriene care urma să-l transporte peste hotarele Republicii Moldova, în data de 5 noiembrie, străinul s-a folosit de vulnerabilitățile de infrastructură din Aeroportul Internațional Chișinău și a părăsit zona de securitate cu acces restricționat, deplasându-se într-o direcție necunoscută.

„În seara zilei de 5 noiembrie, ora 19:45, angajații au constatat lipsa străinului azer în zona de securitate cu acces restricționat, fiind demarate imediat acțiuni de căutare pentru identificarea și localizarea acestuia, iar în adresa subdiviziunilor de frontieră și autorităților partenere au fost expediate orientări cu semnalmentele străinului. Totodată, a fost pornit proces penal pentru trecerea ilegală a frontierei de stat. Bărbatul a fost identificat în după-amiaza zilei de 6 noiembrie, în apropierea Ambasadei Azerbaidjanului la Chișinău, de unde la scurt timp polițiștii de frontieră au preluat cetățeanul și l-au prezentat organului de competență, în vederea efectuării acțiunilor de urmărire penală”, a comunicat Poliția de Frontieră.

La finalizarea acțiunilor de urmărire penală, străinul a fost îndepărtat de pe teritoriul Republicii Moldova.

img23008934

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!