ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Senatului României: Republica Moldova și Ucraina fac un nou pas pe drumul lor european

14:31 | 08.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Republica Moldova și Ucraina fac astăzi un nou pas pe drumul lor european. Locul acestor țări este în Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută astăzi de președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, după ce Comisia Europeană a recomandat țărilor membre ale Uniunii Europene să inițieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE, transmite MOLDPRES.

„Salut decizia Comisiei Europene de a recomanda Consiliului European începerea negocierilor de aderare la UE pentru cele două state. În decembrie, liderii UE vor dezbate această recomandare și vor lua o decizie care ar putea marca începutul unui nou capitol pentru marea familie europeană”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Potrivit oficialului, locul Republicii Moldova și al Ucrainei este în Uniunea Europeană. „Acest drum pe care îl parcurg acum spre integrare nu este doar despre politici și tratate, ci este despre familii, comunități și visuri care se împletesc într-un destin comun. Vă vom fi alături, neclintit!”, a conchis Nicolae Ciucă.

Comisia Europeană a recomandat astăzi țărilor membre ale Uniunii Europene să inițieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE.

img23008981

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!