ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu președintele Austriei: „Creăm condiții pentru atragerea investitorilor și dezvoltarea economică a țării după modelul european”

19:28 | 16.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Consolidarea agendei de cooperare economică moldo-austriacă și atragerea investițiilor austriece în Republica Moldova au fost discutate astăzi la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Șeful Executivului și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul și solidaritatea Austriei, manifestată prin proiecte concrete care contribuie la creșterea standardelor de viață ale cetățenilor din Republica Moldova. Totodată, prim-ministrul Dorin Recean a subliniat importanța menținerii unei relații consolidate între Republica Moldova și Austria prin atragerea investitorilor austrieci în economia națională și dezvoltarea unor noi afaceri în sectoare cu valoare adăugată înaltă.

„Republica Moldova oferă numeroase oportunități și are potențial în diverse domenii, începând de la industria vinurilor și până la segmentul tehnologiilor informaționale. Depunem eforturi conjugate pentru a crea cele mai bune condiții investitorilor - creștem economia națională și asigurăm o dezvoltare durabilă a țării, după modelul european”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

De asemenea, premierul a salutat desfășurarea, la Chișinău, în perioada 15-17 noiembrie curent, a Forumului de afaceri Republica Moldova - Austria. Evenimentul a reunit 20 de antreprenori austrieci, inclusiv din sectorul energiei regenerabile și a infrastructurii verzi, interesați să investească în țara noastră. În prezent, în Republica Moldova sunt 92 de întreprinderi cu capital austriac, iar Austria se află pe locul 10 printre principalii investitori străini în țara noastră.

La rândul său, președintele Austriei a confirmat interesul pentru creșterea numărului de investitori austrieci care aleg Republica Moldova ca punct de destinație. În același timp, oficialul a menționat că Austria sprijină ferm procesele de transformare a Republicii Moldova și eforturile depuse de autoritățile de la Chișinău în parcursul european al țării.

img23009237

img23009237

img23009237

img23009237

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!