ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAEIE a emis o alertă de călătorie în Finlanda

11:21 | 17.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a emis astăzi o alertă de călătorie în Finlanda, informează MOLDPRES.

Potrivit MAEIE, Finlanda închide temporar unele puncte de trecere la frontiera cu Federația Rusă.

„Autoritățile finlandeze au luat decizia de a suspenda temporar activitatea punctelor de trecere Nuijamaa, Imatra și Niirala, de la frontiera cu Federația Rusă. Această măsură va intra în vigoare începând cu data de 18 noiembrie curent și va fi în vigoare până la data de 18 februarie 2024. Pentru traversarea frontierei dintre Finlanda și Rusia, rămân deschise punctele de trecere a frontierei Vartius și Salla”, a precizat MAEIE.

În acest context, recomandăm cetățenilor să urmărească anunțurile Gărzii de Coastă a Finlandei - Frontpage The Finnish Border Guard (raja.fi). Cetățenii care se confruntă cu o situație cu caracter urgent pot apela pentru asistență consulară la linia de telefon a Ambasadei Republicii Moldova la Stockholm +46 769 423 423.

img23009248

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!