ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Astăzi este ziua tăcerii, înainte de turul doi al alegerilor locale generale și alegerilor repetate

09:19 | 18.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Astăzi este ziua tăcerii în Republica Moldova, înainte de turul doi al alegerilor locale generale și alegerilor repetate în unele localități din țară, care vor avea loc în această duminică. Potrivit Codului electoral, astăzi și mâine agitația electorală este strict interzisă, informează MOLDPRES.

Comisia Electorală Centrală atenționează că în aceste două zile nu se permite desfășurarea/reflectarea activităților/materialelor cu tentă electorală şi nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice.

De asemenea, concurenții electorali nu pot efectua virări în și din contul cu mențiunea „Fond electoral”.

Continuarea agitației electorale de către mass-media, concurenți electorali şi cetățeni constituie o contravenție administrativă şi se sancționează cu amendă de la 750 la 1 500 de lei, aplicată persoanelor fizice, ori cu amendă de la 1 750 la 2 500 lei, aplicată persoanei cu funcție de răspundere sau concurentului electoral.

Pe 19 noiembrie curent, turul II al alegerilor locale generale se va desfășura în 273 de localități din țară. Totodată, în aceeași zi, va avea loc votarea repetată în alte opt localități din țară.

img23009277

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!