ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 300 de apeluri au fost înregistrate de Centrul de apel de informare în ziua turului doi al alegerilor locale generale

15:46 | 21.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 21 nov. /MOLDPRES/. În ziua turului doi al alegerilor locale generale și a alegerilor repetate, Centrul de apel pentru informarea alegărilor a înregistrat circa 300 de apeluri, dintre care 122 de apeluri de intrare și 176 apeluri de ieșire, transmite MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), la linia telefonică au activat 25 de operatori cu un program extins de muncă de până la 24 de ore.

„Comparativ cu primul tur de scrutin, atunci când au fost efectuate peste 1 600 de apeluri, acum numărul acestora a scăzut. Cele mai frecvente întrebări la care au răspuns operatorii au ținut de funcționalitatea SIAS „Alegeri”, procedura de vot, acțiuni de încălcare a legislației electorale, activitatea membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare. Cele mai multe apeluri au parvenit din partea cetățenilor și a operatorilor birourilor electorale. Conform criteriului de gen, mai multe femei decât bărbați au sunat la numărul de telefon indicat”, a precizat CEC.

Linia telefonică de informare a alegătorilor a funcționat din data de 19 noiembrie curent până astăzi, 21 noiembrie. În această perioadă au fost implicate în proces circa 30 de persoane.

img23009397

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!