ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Starea de urgență ar putea fi prelungită cu 30 de zile

11:24 | 22.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi prelungită pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 1 decembrie. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv, transmite MOLDPRES. 

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a argumentat necesitatea instituirii stării de urgență prin faptul că „dinamica situației de securitate regională din ultimele luni și incertitudinile privind evoluția ulterioară a războiului din Ucraina constituie circumstanțe ale păstrării riscurilor cu nivel înalt de impact care pot afecta și Republica Moldova”.

„Este de așteptat ca, pe parcursul sezonului rece, cu o probabilitate înaltă, forțele armate ruse să intensifice atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene. Potențialele atacuri asupra infrastructurii energetice ar putea avea repercusiuni asupra livrărilor de energie electrică în Republica Moldova”, este specificat în nota informativă a proiectului.

„Într-adevăr o să avem nevoie în următoarele 30 de zile, până vom consolida celelalte instrumente, să putem să acționăm asupra provocărilor care vizează energia, cele de dezinformare și propagandă, dar și tentativele de interferență pe care le-am observat în ultimul timp”, a afirmat premierul Dorin Recean.

Documentul urmează a fi prezentat spre aprobare Parlamentului.

Ultima dată, starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită cu 60 de zile începând cu 2 octombrie curent. Starea de urgență în țara noastră a fost instituită la 24 februarie 2022, odată cu declanșarea războiului din Ucraina.

img23009420

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!