ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cabinetul de miniștri a aprobat Planul de acțiuni al Guvernului pentru anul 2024

11:48 | 22.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi documentul de planificare a activității Guvernului pentru anul viitor. Planul include acțiuni concrete pentru realizarea obiectivelor stabilite în Programul de activitate al Guvernului „Moldova prosperă, sigură, europeană” și în Strategia Națională de Dezvoltare „Moldova Europeană 2030”, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

În total, pentru anul 2024, sunt planificate 546 de acțiuni, iar aproximativ jumătate din ele țin de realizarea criteriilor de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană. Acțiunile cu relevanță UE au crescut cu 33% comparativ cu anul 2023, majoritatea din ele vizând proiecte de transpunere în legislația națională a acquis-ului comunitar. 

Planul stabilește termenul de realizare a fiecărei acțiuni, costurile necesare, autoritatea responsabilă și secretarii de stat care vor asigura îndeplinirea calitativă a acțiunilor proiectate. Executarea Planului de acțiuni al Guvernului va fi monitorizată lunar de Cancelaria de Stat, prin intermediul unui sistem electronic, în baza informațiilor actualizate de autorități, în timp real. 

Prevederile proiectului pot fi găsite aici: https://gov.md/sites/default/files/document/attachments/subiect-02-nu-948-cs-2023.pdf

img23009421

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!