ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Întrevederea vicepremierului pentru reintegrare cu secretara de stat pentru afaceri europene a Croației

08:44 | 23.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut ieri o întrevedere cu Andreja Metelko-Zgombić, secretara de stat pentru afaceri europene a Croației, aflată într-o vizită de lucru în Republica Moldova, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Discuțiile s-au axat pe agenda europeană, prioritățile Chișinăului în dialogul cu Uniunea Europeană, situația de securitate regională, inclusiv în contextul de securitate generat de războiul din Ucraina. Vicepremierul Serebrian s-a referit la stadiul actual al negocierilor privind reintegrarea țării, la recenta vizită la Chișinău și Tiraspol a dnei Dorota Dlouchy-Suliga, reprezentanta specială a UE în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană și la așteptările părții moldovene de la Conferința ministerială a OSCE (Skopje, 30 noiembrie – 1 decembrie a.c.).  În cadrul discuției, a fost evocat și exemplul Slavoniei Orientale, fostă regiune separatistă din Croația, reintegrată pe cale pașnică după o perioadă de trei ani de administrare tranzitorie internațională (1995-1998).

La întrevedere, din partea croată, a fost prezentă și Marija Kapitanović, Ambasadoarea Croației în Republica Moldova (cu reședința la București).

img23009455

img23009455

img23009455

img23009455

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!