ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANRE: Pe parcursul ultimelor două luni, prețurile la carburanți au scăzut cu peste 3 lei

10:44 | 24.11.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat astăzi că începând cu a doua jumătate a lunii septembrie, prețurile maximale la carburanți au scăzut cumulativ cu 3,30 lei/litru la benzină și cu 3,12 lei/litru la motorină, transmite MOLDPRES.

Această micșorare semnificativă se datorează scăderii cotațiilor Platts la bursele internaționale, precum și unei aprecieri moderate a monedei naționale în raport cu dolarul SUA, a precizat ANRE.

Prin urmare, dacă acum două luni, benzina COR 95 putea fi comercializată la un preț de 26,89 lei/litru, iar motorina standard la un preț de 24,81 lei/litru, pentru următoarele trei zile prețul de vânzare al acestora stabilit de către ANRE nu va depăși nivelul de 23,59 lei/litru - pentru benzina COR 95 și 21,69 lei/litru - pentru motorina standard.

 

img23009504

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!