ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații au ratificat Acordul cu Republica Portugheză privind colaborarea economică

12:27 | 24.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Parlamentul a ratificat Acordul dintre Republica Moldova și Republica Portugheză privind colaborarea economică. Documentul a fost votat în prima și a doua lectură, comunică MOLDPRES.

Documentul are drept obiectiv intensificarea relațiilor economice dintre țara noastră și Republica Portugheză. Astfel, vor fi intensificate și diversificate relațiile bilaterale în mai multe domenii, precum industria, infrastructura, tehnologia informației, comerț, transport, turism, energie, businessul mic și mijlociu etc. În baza acestui document, vor putea fi furnizate informații agenților economici despre situația economică din cele două state, vor avea loc mai multe vizite ale delegațiilor comerciale și va fi încurajată cooperarea între entitățile specializate și sectorul privat.

Totodată, se propune instituirea Comisiei mixte moldo-portugheze privind colaborarea comercial-economică, care va identifica domeniile de interes reciproc și va recomanda măsuri pentru consolidarea relațiilor economice.

Acordul dintre Republica Moldova și Republica Portugheză privind colaborarea economică a fost semnat, la Lisabona, la 11 septembrie 2023.

img23009512

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!