ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Proiectul Strategiei Securității Naționale a fost trimis în Parlament pentru consultări

17:28 | 24.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Inițiativa legislativă, venită din partea președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, Strategia Securității Naționale, a fost îmbunătățită cu propuneri venite din partea autorităților centrale, organizațiilor societății civile și a partenerilor de dezvoltare, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, în urma consultărilor publice și a colectării recomandărilor pe marginea proiectului Strategiei securității naționale a Republicii Moldova, documentul a fost trimis în Parlament pentru examinare și adoptare. 

Strategia este un document de referință pentru autoritățile centrale și cele locale, și asigură ghidare strategică pentru fortificarea securității și rezilienței Republicii Moldova pe multiple dimensiuni. Strategia oferă un răspuns adaptat la provocările complexe ale mediului de securitate.

Proiectul de Strategie poate fi consultat aici: https://presedinte.md/app/webroot/uploaded/Proiect%20SSN_2023.pdf

img23009535

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!