ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea Constituțională va avea un nou membru

17:36 | 24.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Viorica Puica, desemnată în funcția de judecătoare a Curții Constituționale, a depus astăzi jurământul în plenul Parlamentului, comunică MOLDPRES.

Viorica Puica a depus jurământul în fața președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, speakerului Igor Grosu, și a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii.

Viorica Puica are o experiență în domeniul justiției de peste 20 de ani. Aceasta a fost aleasă în funcția de judecătoare a Curții Constituționale urmare a unui concurs public, organizat de Consiliul Superior al Magistraturii.

Curtea Constituțională este constituită din șase judecători. Doi sunt numiți de Parlament, doi de Guvern și doi de Consiliul Superior al Magistraturii.

img23009537

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!