ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gimnaziul bulgar Hristo Botev din Bratislava sărbătorește 75 de ani

17:47 | 24.11.2023 Categorie: Externe

Bratislava, 24 nov. /MOLDPRES/. Gimnaziul bulgar Hristo Botev din Bratislava și-a sărbătorit joi cea de-a 75-a aniversare. Evenimentul a avut loc la Facultatea de Filosofie a Universității Comenius din capitala Slovaciei, transmite BTA.

Printre invitații oficiali s-au numărat vicepreședintele Bulgariei, Iliana Iotova, Ambasadorul Bulgariei în Slovacia, Vassil Petkov, șeful de cabinet al ministrului Educației și Științei, Natalia Mihalevska, Directorul General al BTA, Kiril Valchev, și președintele Uniunii profesorilor din Bulgaria, Yanka Takeva.

Directorul școlii, Nikolay Yordanov, le-a prezentat oaspeților gimnaziul și le-a mulțumit pentru participarea la eveniment.

Ambasadorul Vassil Petkov a spus că școala a devenit o instituție apreciată în capitala slovacă în ultimii 75 de ani și s-a impus pe merit ca una dintre cele mai importante și mai prestigioase instituții de învățământ din Bratislava.

În cadrul gimnaziului se predă limbile bulgară, slovacă, germană și engleza. Sunt utilizate practici pedagogice inovatoare și sunt organizate diverse programe și proiecte atât în Slovacia, cât și în Bulgaria.

Această știre este selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către MOLDPRES, conform acordului de colaborare dintre agenţii 

img23009539

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!