ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe drumurile naționale se circulă în condiţii de iarnă

15:54 | 25.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 25 nov. /MOLDPRES/. Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) a anunțat că, urmare a prognozelor meteorologice pentru acest weekend, pe drumurile publice naționale se înregistrează precipitații sub formă de zăpadă și lapoviță, circulându-se în condiţii de iarnă, transmite MOLDPRES.

În contextul condițiilor meteo actuale, întreprinderile rutiere SA "Drumuri” desfășoară lucrări de patrulare, având ca obiectiv asigurarea condițiilor optime de circulație, indică ASD.

„Atenționăm conducătorii auto să circule cu prudență, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic. Aceeaşi tendinţă meteorologică se va menţine şi la începutul săptămânii următoare”, explică drumarii.

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, conducătorii auto pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat  a anunţat, pentru perioada 25-26 noiembrie, Cod galben şi portocaliu de condiţii complicate ale vremii.

 

img23009552

img23009552

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!