ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Armata anunţă că al doilea grup de ostatici eliberaţi a ajuns în Israel

09:49 | 26.11.2023 Categorie: Externe

Tel Aviv, 26 nov. /MOLDPRES/. Un al doilea grup de ostatici eliberaţi de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, care îi ţinea în Fâşia Gaza, a sosit în Israel sâmbătă seara, a anunţat armata israeliană, transmite MOLDPRES cu referire la AFP și Agerpres.

Potrivit autorităţilor egiptene şi israeliene, 13 ostatici israelieni şi patru thailandezi au fost eliberaţi.

Această nouă eliberare ridică numărul total de ostatici eliberaţi la 46, din aproximativ cei 240 deţinuţi în Gaza după răpirea lor de către Hamas pe 7 octombrie.

Dintre aceştia, 26 au fost eliberaţi ca parte a acordului de armistiţiu dintre Israel şi Hamas, ce prevede întoarcerea în Israel a 50 de ostatici pe parcursul a patru zile.

Din cei 150 de prizonieri palestinieni care urmează să fie eliberaţi în schimb, 39 au fost eliberaţi vineri, iar alţi 39 urmau să fie eliberaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică.

img23009554

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!