ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La frontieră, circulaţia autovehiculelor se desfăşoară în condiţii de iarnă

11:48 | 26.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. La frontiera de est, vest și sud a țării, circulaţia autovehiculelor se desfăşoară în condiţii de iarnă, drumurile spre hotar sunt accesibile. În context, Poliţia de Frontieră ţine permanent legătura cu instituțiile de resort din R. Moldova, dar și cu autoritățile partenere din țările vecine în vederea informării participanţilor la trafic cu privire la condiţiile de drum şi eventuale restricţii de circulaţie, comunică MOLDPRES.

Frontiera cu România: în prezent este restricționată circulația prin PTF Cahul, deoarece autoritățile din România au anunțat că sistează trecerea temporară prin PTF Oancea, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Frontiera cu Ucraina: se circulă cu dificultate prin PTF Palanca, care periodic își întrerupe activitatea, deoarece din cauza vântului puternic au fost deteriorate cablurile de conexiune la rețeaua de internet. Specialiștii lucrează pentru înlăturarea deficiențelor, transportul este redirecționat spre PTF Tudora.

Totodată, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, pentru astăzi, în Aeroportul Internațional Chișinău au fost anulate mai multe curse spre și dinspre Turcia. Pasagerilor li se recomandă să verifice din timp orarul zborurilor pentru a exclude orice neînțelegere.

Restul punctelor de trecere a frontierei de stat activează în regim normal.

Conducătorii auto sunt îndemnați să nu pornească la drum, dacă există avertizări meteo despre condiții nefavorabile în anumite regiuni. La fel, să echipeze corespunzător mijlocul de transport și la orice situație problematică să contacteze serviciul 112.

img23009556

img23009556

img23009556

img23009556

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!