ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Treisprezece ostatici au ajuns în Israel

10:36 | 27.11.2023 Categorie: Externe

Tel Aviv, 27 nov. /MOLDPRES/. Treisprezece ostatici răpiţi de Hamas pe 7 octombrie au sosit în Israel, a transmis duminică armata israeliană, adăugând că alţi patru sunt pe drum după ce au fost eliberaţi ca parte a unui acord de armistiţiu cu mişcarea islamistă palestiniană, potrivit AFP, citată de Agerpres și MOLDPRES.

Este a treia oară în trei zile când au fost eliberaţi ostatici israelieni şi străini, ca parte a armistiţiului care a început vineri.

Doisprezece ostatici au fost preluaţi de unităţi israeliene de elită. Iar o femeie de 84 de ani a fost transferată cu elicopterul la un spital, conform armatei.

În acelaşi timp, alţi patru ostatici se îndreptau spre punctul de trecere Rafah dintre Fâşia Gaza şi Egipt, au precizat forţele armate israeliene (IDF) într-un comunicat.

De partea cealaltă, aşa cum s-a întâmplat în ultimele două zile, 39 de palestinieni aflaţi în detenţie în Israel vor fi eliberaţi din închisoare duminică, ca parte a acordului de armistiţiu, a anunţat Qatarul.

Conform unei liste publicate de biroul premierului israelian, ostaticii israelieni eliberaţi duminică sunt patru femei şi nouă copii, inclusiv o fetiţă israeliano-americană de 4 ani pe nume Abigail, a cărei eliberare a fost confirmată de preşedintele american Joe Biden.

Zece dintre cei treisprezece ostatici israelieni eliberaţi sunt membri a trei familii.

Trei ostatici thailandezi au fost, de asemenea, eliberaţi, precum şi un cetăţean cu dublă cetăţenie ruso-israeliană, Ron Krivoi - descris ca israelian de armata israeliană şi ca deţinător de paşaport rusesc de către autorităţile ruse.

img23009573

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!